Ονομάζομαι Αννέτα Τζαμπάζη και όταν έμεινα έγκυος έψαχνα ό,τι απορία είχα στο ίντερνετ -όπως όλες- για βρεφικά προϊόντα. Έτσι ήρθα σε επαφή και με τις υφασμάτινες πάνες. Σαν Βιολόγος με εμπειρία σε μικροβιολογικά εργαστήρια και έχοντας δει τι μπορεί να προκαλέσουν οι συμβατικές πάνες (από σοβαρά συγκάματα μέχρι επίμονες ουρολοιμώξεις) αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μόνο υφασμάτινες από την αρχή.
Άκουσα πολλές απόψεις και γνώμες από τον κύκλο μου (όπως ότι είμαι τρελλή, ότι είναι δύσκολο, ότι θα το παρατήσω κατευθείαν το άθλημα, κλπ. κλπ.) και πείσμωσα περισσότερο (ίσως λόγω ορμονών;) να μη δοκιμάσω την εύκολη, εναλλακτική, αντι-οικολογική και ρυπογόνα επιλογή των συμβατικών πανών. Και πέτυχε! Χάρη στην υποστήριξη του συζύγου και της μητέρας μου (που θα φρόντιζε το μωρό όταν γυρνούσα στη δουλειά) αυτό το "πείραμα" έγινε η αγαπημένη μας συνήθεια.


Έχουμε εξοικονομήσει χρήματα όχι μόνο λόγω των υφασμάτινων πανών και των επαναπλενόμενων μωρομάντηλων αλλά και επειδή δε χρειάστηκε ποτέ κάποια (πανάκριβη) φαρμακευτική κρέμα για αντιμετώπιση του συγκάματος (τι είναι αυτό;). Υπάρχουν τόσες εναλλακτικές και οικονομικές λύσεις (π.χ. κεραλοιφή) που έβγαζαν ασπροπρόσωπες τις γιαγιάδες μας και κάνουν θαύματα σε τυχόν ερεθισμούς παρουσιάσουν τα μωρούλια αλλά και εμείς!
Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα "Έρευνα-Αγορά" υφασμάτινων πανών στην Ελλάδα. Το όλο θέμα είναι άγνωστες λέξεις για τους περισσότερους και η αγορά περιορισμένη. Οι περισσότεροι καταφεύγουμε σε αγορές από το εξωτερικό με αυξημένα έξοδα αποστολής και πολλές ημέρες μέχρι να φτάσει το πολυπόθητο πακέτο στα χέρια μας. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες -αφού συνάντησα κι εγώ τα ίδια προβλήματα- αποφάσισα ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να γίνει περισσότερο γνωστός στους κύκλους των γονέων χωρίς τα εμπόδια που συνάντησα εγώ και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι www.Panoules.gr .


Είμαστε μια οικογένεια με οικολογική συνείδηση και αγάπη για το εναλλακτικό, το φυσικό, το απλό. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη αλλά καταγωγή από χωριά του νομού Πέλλης (Πρόμαχοι και Περίκλεια) και του νομού Φλωρίνης (Πισοδέρι) η επιστροφή στα "υλικά" της φύσης ήταν κάτι περισσότερό από οικεία. Βαμβάκι (ή μπαμπού ή κάνναβη) αντί για πλαστικό, βρεγμένο υφασμάτινο πανάκι μόνο με νερό αντί για εμπορικά μωρομάντηλα, λαδάκι και κεραλοιφή στους ερεθισμούς αντί για κρέμα κατάκλισης είναι μερικές μόνο αλλαγές που θα βοηθήσουν την τσέπη σας, το περιβάλλον αλλά και το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο: το μωράκι σας!